Google Apps för enklare samarbeten

I en värld där man jobbar tätt tillsammans utan att ens befinna sig i samma land så behövs det tjänster som gör det enkelt att kommunicera. Telefonen var och är en fantastisk uppfinning, men idag kräver vi mer av tekniken och vi vill kunna prata, skriva och se vad vi pratar och skriver om på samma gång. Det är här som Google Apps har en så stor fördel i jämförelse med många andra interaktiva system för privatpersoner och företag. Det spelar ingen roll vilken typ av dator, telefon eller annan maskin som används, Googles tjänster är tillgängliga på alla apparater som kan kopplas till nätet. Det här är svårslaget och en stor anledning till att många företag väljer dessa tjänster för samkörning och utveckling. Läs mer om hur daknight kan hjälpa er med Google apps.

 

Världens bästa mejlprogram

Det här kan såklart diskuteras, men det verkar som att den som väl prövar på Googles mejlsystem snabbt fastnar för det. Det här är en av de Google Apps som kan anses revolutionerande på så vis att den sammanfogar många viktiga egenskaper och presenterar dessa på ett ställe. När du loggar in till din Gmail så har du inte bara möjlighet att skicka mejl med eller utan bifogade filer, du kan också chatta med andra Gmail användare. Du behöver alltså inte ha ett mejlprogram och ett chattprogram för att snabbt tala om för en person i organisationen att du nu skickar ett mejl och att du vill ha snabb respons.

Dessutom så har denna Google app ett bra formspråk. Varje användare kan lägga in en personlig bild så att du ser vem du pratar med. Google har gjort många uppdateringar så att gränssnittet ska vara så användarvänligt som bara möjligt och det märks. Det finns till och med video- och ljudsamtal via Googles mejlprogram så man kan verkligen tala om ett mycket effektivt system där allting integreras på ett smart sätt. Gmail och Google Apps för företag

 

Dela på dokument

Det är ju ganska vanligt att man jobbar på projekt tillsammans från idéstadium till färdig produkt eller tjänst. Om man till exempel ska ta fram en produkt så kan folk sitta i olika länder med ansvar för bitar som måste koordineras på ett bra sätt. Om man inte vet när ingredienserna för en hudvårdsprodukt fått licens och är redo så kan man ju inte fortsätta med processen och lansera produkten eller göra omslag klart för tryck på olika språk. Med Google appen Google Docs så kan alla som har tillträde till dokumenten vara med och fylla i information då den blir redo. Man kan ha samma dokument öppet samtidigt och det är enkelt att ladda ner eller upp nya filer. Formatet som används är i enlighet med det som de flesta har på sin dator och det här gör att man inte måste tänka på konvertering av dokument för att kunna skriva ut information.

Samtidigt som man ser på de dokument som man delar på via Google Docs så kan man chatta då det kanske uppstår frågor om viss information. I och med att all information alltid finns tillgängligt online så får man aldrig problem om någon skulle vara sjuk eller bortrest då relevanta uppdateringar alltid läggs in i det gemensamma systemet. Läs mer om Google Drive här.

 

Välj vem ni delar med

Man kan också tillfälligt dela informationen via Google Apps med personer som kanske inte ska vara med på samtliga projekt. Det går alltså att anpassa tillgängligheten beroende på vem som behöver vilken information. Det här är bra om man jobbar med frilansare som mest ska ladda upp sitt arbete och ta del av arbetsuppgifter via det gemensamma systemet. Tanken är ju inte att de ska komma åt all information om de projekt som planeras och annat som rör frågor som man vill hålla inom kärngruppen i företaget. Google har sett till att deras tjänster gör det lätt att dela information i enlighet med de behov som föreligger.

 

Kalender och scheman

Googles kalendertjänst är också mycket populär. Det här är en tjänst som gör att alla kan lägga upp sitt personliga schema och sedan samköra detta med andra. Om man ska planera ett möte så kan man snabbt se när detta kommer att fungera eftersom alla som är med i systemet har lagt in sina personliga scheman. Man måste inte ringa runt och fråga om folk kan då man ser tydligt när de ska vara på jobbet och inte har möten inbokade. Sedan är det bara att lägga in den tid man anser vara lämplig för mötet som man kanske tar via telefonkonferens eller i ett faktiskt mötesrum. Har folk kommentarer om det som föreslagits så kan de snabbt lägga in en chatt om detta så att tiden ändras för att fungera för alla. När man har lagt in en mötestid så kan man skicka ett meddelande om detta till alla som är berörda med ett enda knappklick.

Med Googles tjänster så kan man även chatta i videoformat och det flera personer samtidigt. Det känns nästan som om man vore i samma rum och man kan sitta och prata så som man hade gjort i ett vanligt mötesrum. Det här kan spara ett företag stora pengar då man slipper de ständiga resorna mellan olika kontor som kan ligga i olika delar av Sverige och utomlands. När folk som jobbar ihop ser varandra och kan interagera på ett så enkelt vis så får man en bra stämning och det går snabbt att klara ut frågetecken. För att sammanfatta styrkan med Google Apps så får man nog säga att det här är ett system som är till för att göra kommunikation vansinnigt enkel och logisk. Google verkar ha tänkt på det mesta och de ligger inte i lä för deras tjänster utvecklas och blir bara bättre och bättre till glädje för alla som redan jobbar med detta system och för de som är redo att komma ombord. Läs mer om Google kalendern här