Allt hänger på din marknadsplan

Ta kontroll över din marknadsföring genom att skapa en marknadsplan och schemalägg den.

Om du är som jag, så har du helt säkert en hel del favoritprogram på TV som du frekvent följer. Ett av mina är The Big Bang theory.

Så tack vare min DVR, behöver jag så  behöver jag inte titta på programmet när det är schemalagt på ordinarie program tid. Jag är medveten om showens schemaläggning. Jag vet exakt när den går, men nu kan jag se den när jag kommer hem.

Det finns en roliga sak med regelbunden schemaläggning. När du vet att något ska komma eller hända, så börjar du faktiskt räkna med och ser fram emot att de saker ska hända eller komma. När det inte händer något som förväntat så noterar du besviket detta. Du kommer till och med att sakna det!

Vad har detta att göra med marknadsföring, kanske du frågar dig? Allt innehåll som du skapat till din hemsida, onlinemarknadsföring, nyhetsbrev eller sökmotoroptimering ska planeras i din marknadsplan. Annars är risken stor att man skapar texter som kan kännas spretiga. En annan risk är att optimeringen av din hemsida blir lidande för att man har fuskat med marknadsplanen. Texterna som skrivs faller inte i linje med den sökmotoroptimering som är planerad.